keskiviikko 16. lokakuuta 2013


Sain tänään kokkauksistani parasta palautetta ikinä!!! Ihan Aidot Ranskalaiset kehuivat valmistamaani omenapiirakkaa sekä vierellekeittämääni vaniljakastiketta. Kumpaakaan reseptiä en ollut aiemmin kokeillut, oli LIEVÄSTI sellainen ca casse ou ca passe -fiilinki kun iltapäivän keittiössä hyörin. Molemmat olivat sentään saaneet hyvää palautetta muilta internetinkäyttäjiltä, joten luottamus oli korkealla vaikka korvasinkin leivinjauheen hiivalla. 

Jätin kamat semisti levälleen keittiöön kun piti viedä yksi lapsista lääkäriin ja oli muutakin koohotusta koko alkuilta täysi, niin jäi sitten iltaruuan jälkiruuaksi piirakka kastikkeineen vaikka olin välipalaksi kaavaillut. Kun nostin omenapiirakan pöytään niin koko perhe oli ihan mielissään, ja kotiinjäänyt (yli kymmenvuotias, toim.huom.) lapsi pyöri ihan väkkäränä keittiössä melkeen hullunkiilto silmissään että "missä on kastike/kerma >%---o luulen nähneeni sellaista, maistoin sitä hieman etukäteen iltapäivällä :333 ja se oli ylihyvää!/J'ai gouté un peu ce apres-midi et c'était trop bon!" Löytyi jääkaapista, ja kun kaikki lusikoivat herkkua napaansa niin sama tyyppi sanoo vielä että "iina sun pitäisi olla siinä Ranskan paras leipuri -ohjelmassa <3____<3!"


Leipomisen lisäksi olen tänään katsonut televisiosta Indochine-dokkaria(!!! tekee höpöä kun lempparibändi on noin julkisesti tunnustettu) ja ajanut pikkutietä yhdeksääkymppiä jalkahoitajalle. Ranskan nopeusrajoitukset on seinähulluja, mutta hengissä selvisimme. Lisäksi hain ranskankurssin tehtävänkirjan joka on onneksi käytössä seuraavallakin kurssilla, tilasin sen kirjakauppaan mutta meni yli viikko, jonka jälkeen sanoivat että kustantaja ei pysty toimittamaan... jaha. Tilasin amazonista ja kirja oli kahden päivän kuluttua 200 metrin päässä kotoa postikulutta toimituspisteessä.

Ulkona on sumua, näyttää niin siistiltä kun ei nyt vuorilla mutta korkeilla kukkuloilla liikkuu valkoisia ja harmaita sumu/usvapilviä. Bussin ikkunasta ja omasta ikkunasta ja kotitieltä olen hieman tsiigaillut.

Reipastelu on johtunut pääsääntöisesti siitä että tänään olisi pitänyt opiskella itsenäisesti subjunktiivi. Jää iltapuhteeksi.

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omenapiirakka/
Vaniljakastike oli pirkan ohje mutta sovelsin luovasti, kylmään kattilaan kylmää maitoa muutama desi, pari truuttausta paksua kermaa, yksi kokonainen kananmuna, ja 1-2 rkl maizenaa. Sekoittelua kupliin asti ja minuutti sen jälkeenkin, pois hellalta, sokerit ja vaniljat sekaan ja sekoittelua kattila kylmässä vedessä ettei pala hauskasti pohjaan ihan vain kattilan lämmön tähden. Maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti